Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om ÖT Smygehuk FF Seniorlag Herrar

3 Västra Ingelstad IS 22 14 3 5 45
4 Bunkeflo FF 22 13 2 7 41
5 BK Skansen 22 12 3 7 39
6 Gislövs IF 22 9 5 8 32
7 Minnesbergs IF 22 9 3 10 30

Mattias Jönsson 86 min

Säkrad serieseger, ett åttonde hattrick och fantastiskt målvaktsspel i 5-3 segern mot Skansen. Med ordinarie målvakten Anders Ohlsson fotskadad så fick utespelaren Fredrik Mårtensson vakta Östra Torps mål. Med tre omgångar kvar ledde Torp med 9 poäng före Kick och 24 mål bättre så seriesegern var inte riktigt klar förrän segern mot Skansen var i hamn. I matchens allra första minut har Anders Nilsson i stort sett öpptet mål men han missar chansen. I den 2:a minuten är det Martin Jönssons tur att komma i relativt fritt läge men Martins skott går tätt utanför. I den 8:e minuten har Anders Nilsson ett nytt friläge och den här gången går Anders avslut tyvärr mitt på målvakten. I den 13:e minuten spelar Anders Nilsson fram Kristoffer Ekström till ett friläge och Kristoffers avslut är bra men inte tillräckligt bra så bollen tar i stolpen och ut. Torp inleder fantastiskt starkt under den första kvarten och det är ett under att matchen står 0-0. I den 16:e minuten gör Fredrik Mårtensson en fantastisk fotparad på ett friläge. I den 31:a minuten slår Martin Jönsson en fin frispark som når Nicklas Mattsson och Nicklas nick går dessvärre mitt på målvakten. I den 35:e minuten slår Andreas Palmqvist ett inlägg som når Martin Jönsson i utkanten av straffområdet. Martin drar på ett volleyskott och bollen seglar över målvakten in i bortre krysset till en 1-0 ledning för Torp. Ett väldigt tjusigt mål. Första halvlek slutar med Torp i ledning med 1-0. Den andra halvleken hinner knappt starta innan Skansen har kvitterat. I den 48:e minuten får före detta Torpspelaren Ola Persson på ett kanonskott som borrar sig upp i Fredrik Mårtenssons ena kryss till 1-1. I den 58:e minuten slår Martin Rengbo en underbart inåtskruvad hörna som är på väg att gå rakt in i mål men Anders Nilsson är där framme och touchar bollen på väg in till 2-1 ledning för Torp. I den 62:a minuten slår Martin Rengbo en fin genomskärare till Anders Nilsson som fri med målvakten elegant lobbar in bollen i mål fram till 3-1. I den 75:e minuten prickar Skansen ribban och returen går ut till en Torpspelare. Östra Torp vänder spelet snabbt och Kristoffer Ekström kommer i vänsterläge, Kristoffers avslut räddas av målvakten med fingerspetsarna och returen är på väg att rinna ut till en hörna men vem dyker inte upp där som så många gånger förr och glidtacklar bollen in i det tomma målet om inte vår skyttekung Anders Nilsson! 4-1 och Anders åttonde hattrick är fullbordat!!! I den 79:e minuten tar sig en Skansenspelare fram i Torps straffområde och spelar snett bak där en annan Skansenspelare enkelt kan smälla dit 4-2. I den 83:e minuten är Kristoffer Ekström på väg att ställas helt fri med målvakten men en försvarare hinner dit och kapar Kristoffer bakifrån och domaren blåser och pekar på straffpunkten. Skansenspelaren blir dessutom frilägesutvisad. Lagkapten Mattias Jönsson stegar fram och sätter stensäkert dit 5-2 för Torp. I matchens 90:e minut är det Skansens tur att få straff och den ombesörjer man på bästa sätt med ett mål och därmed reducerat till 5-3. Domaren blåser därefter av matchen och samtliga Torpare stormar planen iförda upptryckta t-shirtar med texten "Serieseger 2008"! Vi är tillbaka i division 5 efter endast ett år i sexan. GRATTIS och TACK till alla spelare, ledare och styrelse i Östra Torp!!! I nästa match väntar BK Kick borta söndagen den 21:e september klockan 14:00.

Laget:

Fredrik Mårtensson
Martin Rengbo - Nicklas Mattsson - Mattias Jönsson - Frank Brobeck
Philip Marklund - Mathias Herrström - Andreas Palmqvist - Martin Jönsson
Kristoffer Ekström - Anders Nilsson

Avbytare:
Kent Larsson, Fredrik Sjöstedt, Victor Larsson, Joakim Vedmar och Olle Segerhagen.